Nitelikli Eleman Desteği
Nitelikli Eleman Desteği "Patron Çıldırdı"

1 Ekim 2021

İş dünyasındaki hemen hemen herkesin en büyük sorunu zaman yönetimi. Ne yapmak istesek çoğunlukla zamanımız olmuyor.

Bill Gates’in iş hayatındaki yoğunluğu azaltmak için yöneticilere söylediği ve en sevdiğim sözü “vaktinin ve gelirinin yüzde seksenini harca.”

Bu sözü duyunca herkesin aklına gelen ilk soru şu oluyor; “Nasıl yani?”

Evet yoğunluğu azaltmanın ve sorunu çözmenin yolu çok çalışmak değil sorunu bulmak ve ona göre hareket etmektir. John Dewey’in dediği gibi “İyi açıklanan bir sorun yarı yarıya çözülmüş demektir.”

Çoğu işletmeninde yapması gereken bu aslında. Sadece düşünmek ve çözüm aramak.

Abi işlerini rahatlatmak için bir eleman alsana dediğimde, aşağıdaki sorular karşıma geliyor;

-Yoğunum ama yeni bir elemana da param yetmiyor.

-Yeni bir eleman alsam işi öğretene kadar kaç ay geçecek?

-İşler biraz sıkıntıda elemanın parasını bizi biraz zorlar.

-Kim bilir kaç para ister?

Aslında tam da bu sorununuza yardımcı olabilecek çokta güzel bir destek bulunmakta. Fakat pek çoğumuz devlet desteklerinden bihaber olduğumuz için birçok alabileceğimiz teşvik ve hibeden habersiz kalıyoruz.

İşte bunlardan bir tanesi;

Nitelikli Eleman Desteği

Kosgeb’in vermiş olduğu ve ön lisans ya da lisans mezunu yeni eleman alımlarında geçerli olan 50 000 TL’lik maaş desteği.

Peki kimler faydalanabilir?

Son iki ayda 120 sigorta primi ödemiş her işletme. Erkek personelde ödediğiniz maaşın %60‘ını bayan personelde ödediğiniz maaşının %80 ‘ini karşılar. Hem de 50 000 TL’niz bitene kadar.

Evet başka şartı yok sadece bu kadar. İki sigortalı personelinizin olması ve yeni alacağınız personelin iki ya da dört yıllık üniversite mezunu olması. Üstelik geri ödemesi de yok!

Sizlerde işlerinizi geliştirmek ve istihdamı arttırmak için verilen bu destekten koşulsuz olarak faydalanabilir ve yeni bir eleman alarak yoğunluğunuzu azaltabilirsiniz.

ÇEREZ BİLGİLENDİRMESİ Deneyiminizi geliştirmek için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için K.V.K.K. Aydınlatma Metni sayfasını ziyaret edebilirsiniz.