İşletme Geliştirme Destek Programı
İşletme Geliştirme Destek Programı ile; KOBİ'lerin kurumsallaşabilmeleri ve rekabet edebilme özelliklerini artırabilmeleri için öncelikli ihtiyaçlarını karşılamalarını hedefleyen bir destek programıdır. Bu program birçok desteği içerirken, en çok kullanılan destek olan nitelikli personel desteği kapsamında 2 yıl süreyle personel giderlerinin %60'ı 50.000 TL üst limit ile karşılanmaktadır.
Kosgeb işletme geliştirme destek programı için belirlenen tarihlerde başvurularınızı yaparak bu desteklerden faydalanmaya hak kazanabilirsiniz.
Kosgeb işletme geliştirme destek programı e devlet içerisine dahil olan bazı destekler şunlardır; Yurt dışı İş Gezisi Desteği, Nitelikli Eleman Desteği, Yurt içi Fuar Desteği, Enerji Verimliliği Desteği, Tasarım Desteği, Eğitim Desteği, Belgelendirme Desteği, Test Analiz ve Kalibrasyon Desteği Sınai Mülkiyet Hakları Desteği, gibi desteklerdir.
- Yurt içi Fuar Desteği için üst limit 50.000 Türk lirası ve %60 oranında bir destektir.
- Yurt dışı İş Gezisi Desteği için üst limit 20.000 Türk lirası ve her gezi için 3.000 ile 5.000 Türk lirası arasıdır.
- Nitelikli Eleman Desteği için üst limit 50.000 Türk lirasıdır ve destek kapsamına girecek olan elemanın son 12 ay istihdam edilmemiş olması gerekmektedir.
- Eğitim Desteği için üst limit 20.000 Türk lirasıdır. Bir konu başlığı için en fazla 2.500 TL, bir program içinse en fazla 7.500 TL destek ödenmektedir.
- Enerji Verimliliği Desteği için belirlenmiş üst ödeme limiti 35.000 Türk lirasıdır.
- Tasarım Desteği için ödenecek üst limit 25.000 Türk lirasıdır ve her bir ürün tasarımı için ödenen üst limit ise 2.000 TL’dir.
- Sınai Mülkiyet Hakları Desteği için üst limit 30.000 TL olup, her bir belge başına ödenen üst destek limiti ise 5.000 TL’dir.
- Belgelendirme Desteği için üst limit 30.000 TL’dir ve her belge için ödenecek üst destek limiti 2.500 TL’dir.
- Test Analiz ve Kalibrasyon Desteği için belirlenmiş ödenecek üst limit 30.000 Türk lirası olarak belirlenmiştir.
Kosgeb destekleri hangi işleri destekliyor
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı olan KOSGEB, 1990 yılında kurulan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Ülkemizde sosyal ihtiyaçların ve ölçek ekonomilerinin karşılanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin etkisini ve sanayinin payını artırmak amaçlanmaktadır. KOSGEB, bu işletmelerin rekabet gücünü ve seviyelerini artırmaya da hizmet etmektedir. Desteklerin düşünülen diğer amacı KOBİlerin rekabet etme seviyesini artırıp ihracat, kurumsallaştırma, araştırma geliştirme gibi önemli konularda kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamaktır.
Kosgeb destekleri hangi işleri destekliyor sorusu ise en çok merak edilen konulardan birisidir. Genel olarak ülke ekonomisine katkı sağlayacağı düşünülen hemen hemen her iş kolu için geçerli destekler bulunmaktadır.
Kosgeb destekleri ne zaman ödenecek
Kosgeb destekleri 2021 yılı için 3 – 21 Mayıs dönemi içerisinde başvuru yapmış ve onayını alarak destek almaya hak kazanmış firmaların ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında diğer tarihli başvurular için ödemeler ise Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yapılmaktadır.
Kosgeb destekleri nasıl alınır
KOSGEB hibe ve desteklerinden yararlanabilmek için öncelikle firmanın KOSGEB üyesi olması gerekmektedir. Bunun için KOSGEB'e giriş yaptıktan sonra kullanıcı adı, şifre almanız gerekmektedir. Kosgebe üyeliği bulunan KOBİ'lerin Kosgeb KOBİ beyannamelerini doldurmaları ve kredi başvuru sahipleri için Kosgeb veri tabanına kayıt olmaları gerekir. Kosgeb veri tabanına kayıt yapabilmek için Kosgebe giriş yaptıktan sonra tüm firma bilgilerinizi ve vergi numaranızı eksiksiz yazmanız gerekmektedir. Kayıt birkaç dakika içinde yapılabilir.
Bu tarz birçok prosedür ve zorluk ile uğraşmadan da bu desteklerden profesyonel bir şekilde faydalanmak tabi ki mümkün. Bunun en iyi yolu bir danışmanlık firması ile çalışmak olacaktır. Bu sayede hiçbir engele takılmadan profesyonel bir danışman sayesinde her türlü süreci en kolay şekilde geçerek bu desteklere ulaşabilirsiniz. Neleri yapıp neleri yapmamanız gerektiğini bu profesyonel desteğin sizlere sunmuş olduğu bilgiler sayesinde bilebilir ve buna göre hareket edebilirsiniz.
Kosgeb destekleri ne zaman başlıyor
Kosgeb hibe destekleri için başvurular genellikle Ağustos ayında başlar ve başvuru için son tarih 3 Eylül olur. Kosgebin gerçekleştirdiği ilk kontrol 12 Eylül tarihidir. Eksik belge gibi durumların giderilmesi için tanınmış olan son tarih 17 Eylül’dür. Son kontrol süreci ise 24 Eylül’de gerçekleştirilir. Başvuruların işleme alınmasının ardından değerlendirme yapılır ve sonuçlar en geç 27 Eylül tarihinde açıklanarak bildirilir. Bu adımları takip ederek kosgeb işletme geliştirme desteklerinden, kosgeb tarım destekleri imkanlarından kolayca faydalanabilirsiniz. Ayrıca bir danışmanlık firması ile çalışarak kosgeb işletme geliştirme destek programı uygulama esasları hakkında ve diğer birçok konuda profesyonel bilgi ve destek alabilirsiniz.
Kosgeb destekleri hangi işleri destekliyor 2021
Kosgeb işletme geliştirme desteği ve diğer birçok destek farklı iş kollarını kapsamaktadır. Bu desteklerden faydalanırken zorlu prosedürlere takılmamak için firmamız Tüm Grup Danışmanlık ile çalışabilir, profesyonel bir danışmanlık desteği alarak bu zorlu süreçleri en kolay şekilde atlatarak desteklerden faydalanabilirsiniz.