Nitelikli Eleman Maaş Desteği
Nitelikli Eleman Maaş Desteği

20 Eylül 2021

Nitelikli Eleman Maaş Desteği

Günümüzde personel istihdam etmenin ve beraberinde getirdiği mali yüklerin hepimiz farkındayız. Ancak bu durumun farkında olan sadece biz işverenler değiliz. Bu sorunların ve firmalara oluşturduğu yükün takdir edersiniz ki devletimiz de farkında ve bu sorun konusunda firmaları rahatlatmak için destek paketleri hazırlıyor. Ancak bu tip desteklerin varlığını özel sektöre ulaştırmak konusunda bizler özel sektör ile devletin arasındaki bir nevi aracı oluşum olup hem bu tip sorunların çözümüne yönelik oluşturulmuş destekler konusunda farkındalık oluşturmak hem de bu destekleri almanız için gerekli bürokratik ve operasyonel işlemleri yürütüyoruz.

Peki nedir bu destek neyin nesidir şeklinde kafanızda sorular oluştuğunun farkındayım. Öncelikle devletimizin vermiş olduğu nitelikli eleman maaş desteği gibi birçok teşvik bulunmaktadır lakin bütün teşvikleri bu yazıda aktaramayacağım için bu yazımda sadece nitelikli eleman maaş desteğini açıklayacağım. Diğer devlet destekleri konusunda sitemizde ki uzmanlıklarımız kısmındaki diğer makaleleri inceleyip bilgi sahibi olabilirsiniz. O halde bu sorunuza kısa başlıklar halinde madde madde hemen bir cevap vermek isterim;

Destekten faydalanma şartları ve faydalanılmasına engel durumlar;

  • İşletmenizin KOBİ sınıfında yer alması gerekmektedir. (Ekonomik canlılığın barometresi olan KOBİ'lerin, resmi literatür tanımı ise şu şekildedir; “250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 40 milyon Türk lirasını aşmayan işletmelerdir.) İşletmenizin bu destekten yararlanabilmesi için, personelin işe gireceği tarihten önceki son 2 (iki) aya ait SGK Tahakkuk Fişlerinin gün sayısı toplamının en az 120 (yüz yirmi) gün olması gerekir. (Kısaca son 2 ay içerisinde en az 2 kişi çalıştırıyor olmalısınız buna istinaden alacağınız 3.personelin maaşı karşılanacaktır)
  • Olağan personellerin nitelikli olma şartı aranmaz.
  • Başka kurum kuruluşlardan vergi, sosyal güvenlik primi vb. yasal yükümlülükler hariç olmak üzere herhangi bir isim altında destek alınan elemanlar ile işletme sahibi veya ortakları ile bunların ana, baba, kardeş, eş ve çocukları, emekliler ve yabancı uyruklular bu destek kapsamında istihdam edilemez.
  • Alınacak personelin 2(iki) ve 4(dört) yıllık üniversite mezunu olması şarttır.
  • İşe alınacak personelin işletmenizde son 12 ay içerisinde çalışmamış ve sigortalı gözükmemiş olması şarttır.

Sizlerde bu şartları kapayan bir işletme sahibi misiniz? O halde alacağınız kadın veya yeni mezun personelin net maaşının %80’nini, erkek personelleri için ise %60’ını nakit bir şekilde devletimize karşılattırabilirsiniz.

Bizler ise Tüm Grup olarak sizlerin bu süreçte ki bütün iş yükünüzü alarak proje ve alt program kayıtları, işlem yürütümleri ve 3 (üç) ayda bir toplam hakedişlerinizin işletmenize nakit olarak yatırılması gibi işlemleri tamamlayarak sizin değerli vaktinizi tekrar size kazandırıyoruz.

Yapmanız gereken tek şey bizlerle iletişime geçmeniz ardından uzmanlarımız sizlere detaylı bilgi ve sorularınıza cevap verecek ve işlemlerinizi en hızlı şekilde tamamlamak için tüm gayretlerini göstereceklerdir.

Farkında olmadığınız veya farkında olup da vakit ayıramadığınız tüm mali kayıplarınızı sizlere kazandırmak için çalışıyoruz.

 

İbrahim YAĞMUR

Kurumsal Portföy Temsilcisi

 

ÇEREZ BİLGİLENDİRMESİ Deneyiminizi geliştirmek için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için K.V.K.K. Aydınlatma Metni sayfasını ziyaret edebilirsiniz.